Антон Кутев: Няколко милиарда причини има сглобката да остане и бих се учудил, ако днес няма правителство

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Това, което наблюдаваме на политическата сцена е водевил. Безспорно е, че е политически пазарлък. Става дума за извиване на ръце, борба за постове, не за политики. Това каза в “Денят започва” бившият говорител на служебния кабинет Антон Кутев.

“Не съм на преговорите и не мога да кажа какво още договарят, но съм убеден, че става дума за властта, за разпределяне на порциите във властта. Няколко милиарда причини в левове, а може би и в евро, има тази сглобка да остане и много бих се учудил, ако днес на обяд няма правителство”, посочи той.

Според него, ако падне правителството, на преден план ще излезе кражбата на магистрала “Хемус”, свързана с управлението на ГЕРБ. Заяви, че е неясно защо финансовият министър не говори нищо по темата. Прокуратурата продължава да не се самосезира.

“Милиард и половина са изхарчени, всички срокове са изтекли, магистрала няма. Това е кражба на магистрала, не на хляб или кола.”

Кутев смята, че изтеклите вчера имена на министри, предложени от ГЕРБ, е само тестване на тези имена.

Относно ролята на ДПС той подчерта, че те са “в много комфортна ситуация най-малкото заради промените в Конституцията, които довеждат до това, че регулаторите не могат да се наредят без 2/3, а втората трета идва от ДПС. ДПС в тази конфигурация очевидно има интерес нещата да продължат така и те ще правят всичко възможно ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да се разберат и вероятно ще успеят. Оттам нататък от трима членове на УС на регулаторите единият ще е от ДПС, единият ще е от ПП, единият ще е от ГЕРБ.”

По думите му от ситуацията в неизгодна позиция са “Продължаваме Промяната” и това се дължи на факта, че са аматьори.

Вижте целия разговор във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад