Експерти от туристическия бранш: В момента България е най-евтината дестинация в Европа

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

От ден първи ние сме казали, че Зарица Динкова не е подходяща за министър на туризма и това се видя през всичките девет месеца, през които беше начело на министерството. Тя не успя да координира действията между бранша и отделните институции и примерите за това са мног. Това заяви в студиото на “Денят започва” Павлин Петров - съпредседател на Българската асоциация на заведенията (БАЗ).

Бившият заместник-министър на туризма Бранимир Ботев подкрепи казаното:

“За съжаление, в очите на хората от бранша, от тази индустрия фигурата на министъра отсъства. Той отсъства като координатор между индустрията и правителството. На второ място, той не може да се пребори за основните приоритети на индустрията вътре в правителството.”

И даде пример:

“Този бюджет на Министерство на туризма, който е в момента, е същият, като бюджета преди четири или пет години. Реално нямаме ресурса, с който бихме могли д осигурим брандирането на България, да осигурим постъпления от по-платежоспособни туристи, да можем да промотираме онези видове туризъм, които носят повече на България - балнеложкия отуризъм, СПА туризма, зимния туризъм, градския туризъм. Поради тази причина в момента България е най-евтината туристическа дестинация в Европа.”

Какво още казаха гостите в студиото вижте във видеото. 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад