България очаква първа доставка от ваксината на "Астра Зенека" на 7 февруари

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

48 000 дози от ваксината на "Астра Зенека" очаква България на 7 февруари. Това съобщи директорът на Агенцията по лекарства маг. фар. Богдан Кирилов.

Следващата доставка от 75 000 дози е планирана за 14 февруари. Още 136 000 дози трябва да пристигнат до края на месеца. Това прави общо 260 000 дози от ваксината общо за февруари.

След като миналата седмица Европейската комисия одобри употребата на ваксината на "Астра Зенека", сега се очаква и продуктовата информация, потвърди Богдан Кирилов. Кратката характеристика ще бъде качена на интернет страницата на Министерството на здравеопазването и на Изпълнителната агенция по лекарства. Ще бъде разпратена до всички медицински специалисти в страната.

Тази сутрин у нас бяха доставени още 17 550 дози от ваксината от ваксината срещу COVID-19 на "Пфайзер" – "Байонтек". Ваксините ще бъдат разпределени до всички точки на страната.

"Днес получихме поредната доставка от ваксината на "Пфайзер". Вече ще има доставки всяка седмица. През идната седмица се очакват още 17 550 дози от нея, 23 000 - третата седмица на февруари и 26 000 - последната седмица. През март месец се очакват да пристигнат още 104 000 дози от ваксината", съобщи изпълнителният директор на Агенцията по лекарствата Богдан Кирилов. Следващата доставка на ваксината на "Модерна" ще бъде с 2000 дози по-малко, но след това в рамките на месеца количеството ще бъде компенсирано, уточни той.

105 души са ваксинирани у нас за последното денонощие. Така общият им брой става 41 125. От тях 13 084 са ваксинираните с две дози от препарата.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад