Най-четящото дете в Русе

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Беатрис Петрова е най-четящото дете на Русе. За една година тя е прочела 289 книги. Освен това петокласничката от гимназията за европейски езици е и най-младата поетеса в града. Наскоро излезе от печат първата й стихосбирка „Мечта“ . 

Тя е само на 11. А първите си стъпки в поезията прави, когато е на осем години. Досега е написала над сто стихотворения, в които са вплетени творческо любопитство, богато въображение и много чувствителност. Фина и нежна като натура, Беатрис притежава истински талант да докосва душите. Впечатляват я както сериозни теми като коронавируса, така и по-дребните неща, като долетелите през прозореца пера и мръзнещите гълъби в снега. 

„Много обичам да римувам думите. Имам и стихотворение за пандемията. В него се засяга това, което се говори по новините, колко заболели има, колко е опасен този вирус и как хората трябва да спазват противоепидемичните мерки", разказва момичето. 

В книгата й „Мечта“ са събрани 24 стихотворения, в които всеки може да намери себе си. А когато ги прочетеш, задължително се усмихваш. 

"Това е книгата с моите стихотворения. В нея са рисували моите съученици. Любимият ми стих е за Левски", споделя Беатрис.

Но много преди да се посвети на поезията, Беатрис открива безценното приятелство с книгите. Казва, че те я пренасят в друг свят, от който не може да се откъсне. А любимото й място в Русе е регионалната библитека „Любен Каравелов“. 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад