Българската позиция за РСМ: Как да бъде защитен националният интерес - коментар на Любомир Кючуков и Петър Колев

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Българската позиция за Северна Македония - анализ в студиото правят Любомир Кючуков - експерт по международни отношения, и Петър Колев - Граждански демократичен съюз - Северна Македония.

Аз съм привърженик на идеята, Република България и Република Северна Македония да намерят по-скоро решение на двустранния си спор. Когато говорим за решение, говорим за един траен и необратим процес, който ще доведе до това Република Северна Македония, моята страна да може да започне процеса на евроинтеграция и никога повече да не бъде спирана от България. Това каза Петър Колев в студиото на "Денят започва".

"Привържениците на идеята да отложим проблемите в бъдещето, са хора, които желаят Република Северна Македония никога да не стане член на ЕС. Настояваме и очакваме всички тези въпроси да бъдат изчистени сега, това са призивите и на ЕС", коментира още Колев.

"Този въпрос може да бъде решен единствено и само чрез постигане на двустранно споразумение между двете страни. То трябва да бъде обвързващо и съпроводено с т.нар. пътна карта, която да определя ясни срокове за изпълнението на конкретни ангажименти", подчерта Любомир Кючуков.

Ние подминахме етапа, когато въпросът можеше да се реши с декларации от едната или от другата страна, каза още той.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад