Без банков клон и без обществен транспорт в Ракитово

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Напрежение в Ракитово. Близо половин година в общината няма обществен транспорт. Причината според администрацията е липсата на пътници и нежеланието на превозвачи да обслужват линиите, хората обаче искат автобуси. Допълнително напрежение предизвиква намерението на единствената търговска банка в общината да затвори своя офис. Така освен без транспорт хората и бизнеса в Ракитово ще останат и без банково обслужване.

Общинският съветник Георги Тупаров заяви пред БНТ, че закриването на общинската банка е в следствие на грешни ходове на преходното и сегашното управление на кмета. По думите на общинския съветник, кметът е преместил сметките на общината в клон в общ. Велинград и е лишил банката от близо 40 милиона за предходните три години. Преобладаващата част от населението в Ракитово е възрастно и има нужда от тази банка, смята Тупаров.

В Ракитово няма и обществен транспорт. Общинският съветник обясни, че не са направени никакви стъпки в тази насока.

Зам.-кметът Кристина Овчарова каза, че са водени разговори с ръководството на банката, но ще я затворят. Причините за това са, че резултатите на местния клон са незадоволителни, както и че светът вече се е дигитализирал и няма нужда от физически офис.

"Ние не сме съгласни с това", заяви Овчарова.

Тя увери, че не са спирали опитите на общината за намиране на транспортна фирма и се водят постоянно преговори.

Тази сутрин се бяха събрали хора, подкепящи кмета. Според тях кметът си върши добре работата, въпросът с оставането на банката не зависи от него. Според други няма да има банка в Ракитово именно по вина на кмета.

От последната отказала се транспортна фирма обясниха, че са се отказали да превозват хора заради несправянато на общината с превозите, които дублират дейността и крадат пътниците.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад