Случаят "Навални". Коментар на Любомир Кючуков и Тони Николов

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Големият критик на руския президент Путин - Алексей Навални ще остане в ареста до 15 февруари. Той беше задържан от властите, веднага след като се приземи в Москва. Световни лидери настояват за незабавното освобождаване на Алексей Навални.

Според журналиста Тони Николов със сигурност Навални е политически затворник. По негово мнение случилото се през последните дни е променило хода на събитията в Русия. Досега Навални е антикорупционер, политик, който се опитва да заяме различни позиции. От неделя насам той вече е символ на всичко, което Русия не е, и алтернатива на Путин.

Случилото се е политическа демонстрация, епизод от играта на нерви в полето на геополитическата конфронтация, смята директорът на Интситута за икономика и международни отношения Любомир Кючуков. По негово мнение това не е било неочаквано и големият проблем е, че като че ли това много ярко илюстрира двете лица на един и същи пробем. При тях проблемът е гарантирането на политическите права на гражданите, докато при нас проблем е, че сме превърнали човешките права в инструменет на геополитиката.

Целия анализ вижте във видеото!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад