Д-р Хасан Адемов: Едно от най-слабите места в изборното законодателство е броенето на бюлетините

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В пленарната зала влизат за обсъждане промените в Кодекса за социалното осигуряване, касаещи втората пенсия. ДПС и БСП се въздържаха при гласуването на текстовете в Социалната комисия в Нардоното събрание.

Това и още теми, свързани със социалната политика, в студиото на “Денят започва” коментира депутатът от ПГ на ДПС д-р Хасан Адемов - председател на Комисията по труда, социалната и демографската политика в парламента.

“В старта на пенсионната реформа беше наблегнато повече на фазата на натрупване, защото фазата на изплащане беше доста далеч. Тогава имаше само един текст, който остане такъв, ще може да се изплащат пенсии, но ще има много проблеми, свързани с гаранции, с регулаторните възможности на Комисията за финансов надзор и други. Текстът е доста противоречив и той е проблемът да се тръгне към фазата на изплащане”, каза Адемов.

Той уточни, че интересът към темата за изплащане на втората пенсия расте неслучайно - първата група от около 17 000 жени, родени през 1960 година, придобиват право на втора пенсия през септември тази година.

Хасан Адемов съобщи, че ДПС ще реши тази седмица дали да внесе предложения за промени в Изборния кодекс. Според него едно от най-слабите места в изборния процес е броенето на бюлетините.

“Досега действащото законодателство ще усложни още повече възможността за преброяване, защото трябва да се броят отрязъците от машините, да се броят хартиените бюлетини, трябва да се попълват протоколите, а вие знаете, че предишните избори 60% от протоколите бяха сгрешени. Днес имаме заседание на Централно оперативно бюро и парламентарната група и ще решим по какъв начин да процедираме. Но повтарям - ние държим на предложенията, които сме правили през всичките тези години”, обобщи той.

Какво още коментира депутатът от ПГ на ДПС вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад