Без разбирателство за бюджета - позициите на синдикатите и работодателите

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Тристранният съвет не постигна съгласие по проектобюджета, предложен от служебното правителство. Министърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров коментира, че предложенията на синдикатите и работодателите по план-сметката изискват провеждане на конкретни политики, за които служебното не може да поеме отговорност.

В студиото на "Денят започва" различията между социалните партньори коментираха Добрин Иванов - изпълнителен директор на Асоциацията на индустриалния капитал в България, и Валери Апостолов - конфедерален секретар на КТ "Подкрепа". 

"Ние от КТ "Подкрепа" не бяхме съгласни с това, че в бюджета нямаме включени никакви параметрични промени с изключение на осъвременяването на пенсиите", заяви Валери Апостолов по повод бюджета на ДОО.

"Нашата позиция беше непродкрепа и за трите бюджета - на ДОО, на НЗОК и на държавния бюджет. Това, което беше представено като сметки от служебното правителство, за нас е базов сценарий за сметките на държавата. Нямаме редовно правителство, нямаме и парламентарно мнозинство и затова това е единственият бюджет, който може да бъдде представен", каза Добрин Иванов и добави: "Това, което не ни хареса в държавния бюджет, е огромният дефицит, който е заложен."

Какво още казаха представителите на синдикатите и на работодателите вижте във видеото.
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад