Политическите сценарии и управлението - Георги Харизанов и Арман Бабикян

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Да се лансират отново имена на политици, които са свалени от власт с вот на недоверие и са "очевадни" резултатите от опита им за управление през 2022 г., това е откровена провокация, заяви в студиото на "Денят започва" политическият анализатор Георги Харизанов.

"Това е тестване колко още може да бъде опънат ластика - той всеки момент ще се скъса и ще плесне тези, които си правят опитите", поясни той и изрази надежда след края на седмицата да се влезе в някакъв по-смислен процес на сформиране на правителство.

По думите му, в момента ПП проявява аргументирано и напълно уместно нежелание да участват в коалиционно управление с ГЕРБ. 

"Това е много вярно от гледна точка на техните избиратели и от това, че първата политическа сила фокусира целия разговор върху втория мандат, неясно защо,"коментира Харизанов.

Борисов си върши чудесно работата и се опитва с всички средства да даде властта в ръцете на ПП-ДБ, включително и на тези имена, които някои хора харесват, други - не, коментира Арман Бабикян и допълни, че това е цел да може ГЕРБ в пълна форма да стигне до местните избори и много ясно да ги спечели, обвинявайки за всичко тези, които са в изпълнителната власт, а именно хората, които ще вкара от ПП. 

"Чак след това той ще направи своите парламентарни избори през декември, когато се е укрепил в местната власт", заяви Бабикян.

Вижте целия разговор във видеото. 
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад