Цончо Ганев, "Възраждане": Огромният проблем е контролираният вот на фирмите, които изпълняват предимно обществени поръчки".

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ние не сме доволни от резултата на местните избори, но имаме в пъти по-голям резултат от този на предишните местни избори - тогава имахме няколко общински съветници, а сега имаме над 200, имаме няколко десетки кметове на села, имаме и общински кметове. Това каза в студиото на "Денят започва" Цончо Ганев – депутат от "Възраждане".

"Очаквахме много повече, работихме за много повече. Няколко са факторите да не можем да го реализираме - първо, че сме достигнали до повече хора и да спечелим тяхното доверие, но и ниската избирателна активност", коментира той.

Във "Възраждане" не приемат тезата, че хората са уморени от избори, обясни Ганев и допълни:

"Хората не вярват в политическата система вече 34 години, не вярват на хората, които я представляват. Това е големият проблем и затова идва ниската избирателна активност."  

Според него третият огромен проблем, с който се сблъсква българското общество, е "не само купеният, който всички знаем, че го има, не само контролираният вот по отношение на местна администрация и държавна администрация, която гласува, за да запази с обещания работата си, а контролираният вот на фирмите, които изпълняват предимно обществени поръчки".

Какво още каза депутатът от "Възраждане" вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад