Цветелина Тунтева от Адана: Последствията тепърва започват да се анализират

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Адана е един от градовете, засегнати от земетресението в Турция. Каква е ситуацията там разказва за зрителите на "Денят започва" Цветелина Тунтева.

"След първоначалния шок от огромната трагедия и страха, сега започваме бавно да осъзнаваме всъщност колко страшно е. За съжаление, последствията тепърва започват да се анализират", каза тя.

Вече започват контролирани взривове на опасните сгради, но хората остават без покрив над главите си и тепърва предстои да се разбере колко голяма е загубата за всички, обясни тя.

От моя приятелка, която работи на летището в Адана, където кацат всички самолети с международна помощ разбрах, че това са над 500 самолета в рамките не 3-4 дни. Много е силна помощта. Оценява се от наши познати и близки, че българите бяхме сред първите, които пристигнахме да помагаме. Хората бяха приятно изненадани.

На терен организацията е перфектна - раздават се храна, вода и чай на хората, които са останали без покрив, издирвателните акции се провеждат с най-модерни технологични средства, посочи още Цветелина. Конгресният център на университета в Адана и спортните сгради са отворени, за да подслонят хора, тъй като времето е студено и животът в палатки и автомобили е още по-труден.

Вижте целия разговор във видеото

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад