Тържище се превърна в незаконно сметище във Варна

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Районът около битпазара във Варна се е превърнал в бунище. Търговците там незаконно разполагат стоките си на една от спортните площадки, оставяйки след себе си купища боклуци. С отпадъци замърсяват и продавачите от близките сергии и магазинчета.

Условията на битпазара съвсем не са европейски. Стоките са изложени върху картони направо на земята. Има и една две сергии. Боклуците са навсякъде. На около 100 метра има контейнери за отпадъци има, но очевидно за някои от търговците разстоянието е голямо.

От районното кметство “Младост”, на чиято територия е битпазарът, заявиха, че е той е незаконен.

Христо Христов, кмет на район “Младост”, Варна: "Постоянно се опитваме да ги разгоним оттам, но аз все пак не съм полиция и моите хора работят до 17 ч. Въпреки че събота и неделя сме имали извънредни хора, които са ходили там, за да ги проверяват и глобяват. Даже имаме сложени няколко камери, на няколко обекта там."

Продавачите на стари вещи развиват търговската си дейност на една от спортните площадки в района, което също е незаконно.

На битпазара е най-оживено през почивните дни. Тогава обаче няма кой да санкционира търговците, които оставят отпадъци след себе си.  

Виновни за пръснатите боклуци са не само продавачите на битпаза, а и много други търговците в района, казват от районното кметство.

Христо Христов, кмет на район “Младост”, Варна: "Значи това са всички магазинчета, борсички, щандчета, които са наоколо."

От районното кметство допълниха, че редовно правят проверки. Често обаче отпадъците се изхвърляли през нощта или в почивните дни, когато проверяващи няма. Решение навярно са глобите, които трябва не само да се налагат, но и да се събират.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад