Даниел Лорер: Единственото, което виждаме е, че президентът и ГЕРБ не могат да се разберат за външен министър

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Нямаме никаква идея какво се случва, единственото, което виждаме е, че президентът и ГЕРБ не могат да се разберат за тази роля (на външен министър), в резултат на което г-н Главчев се консултира единствено с ГЕРБ и избира човек от ГЕРБ в рамките на няколко дни", заяви Даниел Лорер, депутат от ПП - ДБ по повод колизията с избора на министър на външните работи.

Подчерта, че ако президентът и ГЕРБ "предат" правителството, няма как ПП - ДБ да бъдат отговорни или пък да не се противопоставят, когато едно служебно правителство министър по министър се превръща в редовно.

"В това служебно правителство Румен Радев направи своя избор, ние сменихме конституцията, за да му вменим отговорност. До този момент президентът беше напълно безотговорен и по време на служебен кабинет имаше президентски произвол. Сега с промените в конституцията президентът избира премиер, който е избран преди това зяа някаква роля от парламента и е отговорен пред него. Той направи своя избор и оттам нататък само служебният премиер Главчев решава кой да бъде външен или какъвто и да е министър", отбеляза Лорер.

Какво още каза Даниел Лорер от "Продължаваме промяната" вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад