Евтим Милошев: Първата ми задача като министър е посрещането на летния туристически сезон

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Аз съм служебен министър, има много ясен времеви хоризонт на това правителство - 9 юни, парламентарни избори, до един месец след това е достаръчно време да се състави редовно, стабилно правителство", каза в "Денят започва с Георги Любенов" министърът на туризма в служебния кабинет Евтим Милошев.

"Най-доброто е на 9 юни да има стабилен кабинет, който да управлява редовно. Държавата трябва да се управлява от редовни правителства, които да си носят политическа отговорност", катергоричен беше той.

Милошев подчерта, че първата задача на служебния кабинет е да организира и проведе честни избори, а неговата в министерството е посрещането на летния туристически сезон, който представлява 70% от туризма в България.  

Промените в Закона за чужденците, които са внесени са обсъждане в Народното събрание, ще позволят краткосрочните работни визи да се подновяват без да се напуска страната.

"Визовият режим на краткосрочните 90-дневни работни визи на чужденци от трети страни да се подновява, когато работниците са на територията на България, а не да напускат страната, защото когато с много усилия е доведен един работник е много сложно след това. Има различни пазари, включително Непал, Киргизстан, Индия. Има недостиг на работна ръка", заяви Милошев.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад