С валежи в съботния ден, по-интензивни в Източна България

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Над източната половина от страната ще е облачно с валежи от дъжд, на места интензивни и значителни по количество. Над западната половина облачността ще се разкъса и намалее, до предимно слънчево. След обяд отново на места ще превали, главно в планинските райони. 

Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток, който до вечерта ще се ориентира от северозапад и в Източна България ще е умерен. 

Минималните температури ще бъдат между 2° и 7°, в София - около 2°, в котловините на Югозападна България до 0°, на морския бряг – от 8° до 11°, а максималните -  между 11° и 18°, в София - около 14°.

По Черноморието ще е дъждовно, на места със значителни количества. Ще духа умерен североизточен вятър, който до вечерта ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще бъдат 12°-13°. Температурата на морската вода е от 11°-12° по северното крайбрежие до 15° по южното. Вълнeнието на морето ще е 2-3 бала.

В планините облачността ще е значителна. На много места ще има валежи от дъжд, над 1700 метра - от сняг, по-значителни главно в Родопите, Странджа и Сакар. Ще духа умерен вятър от изток-североизток, който по билата до вечерта ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 - около 0°.

До сутринта в неделя валежите в повечето райони за кратко ще спрат, ще има и временни разкъсвания и намаления на облачността, а вятърът ще се ориентира от юг-югоизток. Минималните температури ще са предимно между 2° и 7°, дневните ще се повишат с 2-3 градуса. Още преди обяд ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има валежи и гръмотевична дейност. Има повишена вероятност на места явленията временно да са по-интензивни. 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад