Демерджиев: Най-много сигнали за търговия с вот са подадени срещу ГЕРБ и ДПС

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Има подадени сигнали за търговия с гласове срещу много партии, но най-много сигнали са получени за ГЕРБ и ДПС. Това заяви пред БНТ вътрешният министър Иван Демерджиев.

"Подчертавам, това са сигнали, дали реално са купувани гласове, ще се установи със съдебните актове".

Почти няма партия от участниците на изборите, срещу която да няма подаден сигнал за търговия с вот, коментира министърът.

"Притесненията ми бяха, че с връщането на хартиената бюлетина ще се увеличат вного повече опитите да се купуват или манипулират гласове - това се случи. За щастие активната работа на полицията доведе до образуване на двойно повече досъдебни производства. Имаме и много повече задържани спрямо предните избори".

В рамките на днешния ден е имало само два сигнала за бомби, като нито един от тях не бил за училища, в които се гласува, каза още вътрешният министър. "Справихме се с тези заплахи вследствие на категоричните си действия от миналата седмица".

Кандидат-депутат е заподозреният за купуването на гласове от кв. "Столипиново" в Пловдив, потвърди Иван Демерджиев. Случаят е докладван е в СГП.

Ще бъдат проверени причините за дефектирането на редица машини за гласуване, увери Демерджиев.

"За съжаление работната група, която се сформира при мен, нямаше възможност да провери хартията за машините, тъй като тя бе доставена много късно. Предупредих и ЦИК, че има риск, след като не сме направили необходим брой тестове, това да доведе до спиране на работа на отделни машини. Слава Богу, не са чак толкова много машините, но ще анализираме внимателно този проблем".

Вижте разговора във видеото

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад