Развръзката след поредния извънреден вот - Огнян Минчев, Марая Цветкова, Ваня Григорова и Владимир Йончев

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Политолозите Огнян Минчев и Марая Цветкова, икономистът Ваня Григорова и журналистът Владимир Йончев бяха първите гости в студиото на “Избори 2023: Резултатът”.

“Това беше най-слабата кампания. Ако имаше нещо да доминира, това беше липсата на острота. Ако двете водещи коалиции не хвърлиха мостове една към друга, поне не създадоха пожари по пътя помежду си. Всичките горещи теми бяха старателно избягвани по време на кампанията в името на бъдещи разговори”, каза Владимир Йончев.

“Интересното в кампанията беше, че се използва инструмента на референдумите. Употребата на този инструмент беше видоизменена, защото се опитваха чрез тези референдуми да посигурят твърдите си ядра и да се допълнят с волатилен. Това е изкривяване на самата идея за референдум”, отбеляза Марая Цветкова.

Според Ваня Григорова в началото на предизборната кампания е имало опит да се подменят реалните теми и проблеми, които вълнуват гражданите.

“Това беше изживяно и на първо място излязоха евентуалните мерки за борба с инфлацията. Отделните партии започнаха да предлагат различни неща -  опасявам се, все неща, които са говорени през годините и нито едно не действа и няма да подейства”, отбеляза тя.

За Огнян Минчев характерното за предизборната кампания е, че партиите са насочили усилията си към мобилизирането на твърдите си ядра.

“Колебаещите се избиратели не бяха във фокуса на тази кампания. Те не получиха от състезаващите се партии достатъчни стимули, за да излязат и да гласуват днес”, допълни той.

Какво още казаха коментаторите в студиото вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад