Костадинов: "Възраждане" се превръща в първостепенна политическа сила

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Безспорно "Възраждане" се превръща в първостепенна политическа сила. Доколко обаче - ще можем да знаем, като излязат окончателните резултати. Това коментира пред БНТ лидерът на партията Костадин Костадинов

Според Костадинов дали ще има правителство зависи от две неща: "колко активен и настоятелен ще бъде американският посланик" и склонността на лидерите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ "да пренебрегнат повелята му".

По думите му евентуална коалиция между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ би довела до отлив на гласоподаватели и бърз разпад на парламента.

"Съставянето на кабинет между тях ще предизвика много сериозни вътрешни сътресения в двете коалиции, чиито електорати не могат да си представят едно такова мирно и съвместно съществуване, камо ли коалиция".

На кого президентът ще връчи третия мандат е лично негов избор, но ако мандатът отиде прли "Възраждане", те са готови със състав на правителство.

"Не поставяме червени разделителни линии, а поставяме това, което са ни казали българските избиратели, гласуващи за "Възраждане". Не се съобразяваме с мужди посланици и фондации и няма как да предадем избирателите на "Възраждане". Вие ме попитахте кой е големият победител на изборите, аз ще ви кажа кой е големият губещ - българският народ. Повече от 60% за пореден път не отидоха да гласуват и това".

Вижте целия разговор във видеото

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад