До седмица ще заработи COVID секторът в онкологичната болница в Благоевград

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

COVID сектор е в процес на обособяване в онкологичната болница в Благоевград. Каква организация върви в момента в здравното заведение и дали в този сектор ще се лекуват онкоболни ,заразени от коронавирус или други пациенти с COVID?

Заради постоянно увеличаващия се брой на пациентите, които имат нужда от хоспитализация, и за да се спази заповедта на здравния министър, и в онкоболницата в Благоевград трябва да бъдат разкрити допълнителни легла за пациенти с коронавирус. Те ще бъдат седем на брой. В момента се обособява специалният сектор, той ще бъде с отделен вход, за да бъдат спазени всички изисквания.

Управителят на СБАЛО "Св.Мина“ д-р Георги Георгиев заяви, че при добро стечение на обстоятелствата, другата седмица този COVID сектор ще може да функционира.

"Ще концентрираме усилията си в лечение на онкологично болни пациенти с коронавирусна инфекция. Те сега се лекуват в други болници. Знам за няколко човека, при които добре мина оздравителният процес. Всичко, което правим и в заведението, за да следим нещата покрай нашите пациенти - на всеки пациент, който влезе, се прави бърз антигенен тест, кратка епидемиологична анамнеза и ако има проблем, го насочваме към PCR и лечение. Сега ще имаме възможност в този сектор да поемем всички тези неща", каза още докторът.

Репортер: Антония Сукалинска

Акценти