Коледен базар в Русе

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Въпреки пандемията, в Русе врати отвори традиционният Коледен базар. Той е с наполовина по-малко павилиони. Търговците нямат големи надежди за високи обороти в COVID кризата. А от общината гарантираха, че строго се следи за спазването на противоепидемичните мерки.

На базара са разположени 12 коледни къщички и тази година той е с нова локация - площадът пред Операта в Русе. Павилионите са отрупани с коледни сувенири, топли шапки и ръкавици и биопродукти, а някои от тях ще са и с благотворителна мисия.

През тази година коледният ансамбъл е съчетан с ледена пързалка, която дава и допълнително празнично настроение. Всичко, разбира се, е при спазване на необходимите противоепидемични мерки.

За да бъде избегната опасността от струпвания, е осигурен еднопосочен режим на движение. А служители от общинското звено за охрана ще следят за спазване на дистанция в най-натоварените часове за посещение на базара.

Очаква се и две заведения да предлагат сезонни храни и напитки на посетителите, но през първия ден те останаха затворени. А Станимир Димитров отчита, че с всяка изминала година приходите от продажбата на коледни сувенири намаляват.Все пак предварителната заявка е Коледният базар в Русе да работи до 3 януари. Освен него, през декември стотици русенци посещаваха и Коледното градче в Букурещ, където 130 къщички предлагаха вкусна храна, греяно вино и сувенири. Тази година обаче заради COVID епидемията базарът няма да работи. За сметка на това, румънската столица ще грее в коледна украса за един милион и 800 хиляди евро.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад