Епидемията и училището

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Още след първия учебен ден се появиха случаи на заразени с COVID учители и ученици. Време ли е за преосмисляне на някои мерки или за въвеждането на нови?

Янка Такева, председател на синдиката на българските учители не смята, че връщането на учениците в класната стая е било прибързано. Според нея образователната система е готова да опази живота и здравето на ученици, учители и родители. Тя обясни, че няма начин тук-таме да не се появяват огнища. Такева обясни, че това е било очаквано и затова толкова дълго са дискутирани насоките за спазването на хигиенните норми и правила в училища и детски градини.

Д-р Юлиян Петров, председател на синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" е на мнение, че трябва да погледнем с една реална оценка на сигуацията. В нашата образователна систума много пъти е имало и грипни епидемии, и огромен процент болни. Той посочи, че имаме и опита от извънредното положение, така че в момента сме много по-подготвени за подобни ситуации. Д-р Петров смята, че обазователните институции са най-добре организираните, за са създадат възмоно най-малко опасна среда.

Иглика Иванова от коалиция "Медийна грамотност" смята, че се е натрупал опит и известна рутина във всички участници в процеса. Има някои дефицити, но има и добри практики, смята тя. Според нея това е много сериозно предизвикателство. Вижда се, че извънредната ситуация е акцентирала върху неща, които трябва да се развиват, като например дистанционната работа.

Вижте цялата дискусия във видеото!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад