Промяна на движението в столичния жк "Люлин" обърква шофьорите

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Реорганизация на движението в един от най-големите столични квартали - "Люлин", предизвиква хаос на пътя.

Става въпрос за улиците "Джавахарлал Неру" и "Д-р Петър Дертлиев". Доскоро първата беше път с предимство, а втората - без предимство. Сега обаче реорганизацията на движението е сменена - пътят с предимство е по улица "Д-р Петър Дертлиев". Това предизвиква хаос.

"Истината е, че не са си свършили работата куп институции - като започнем от общината и свършим с КАТ. Страшно е, защото българинът по принцип има едно особено каране: "Карам така, както съм си свикнал и както аз си знам, а не както трябва според правилника за движение по пътищата, и затова никой не обръща внимание на промяната в знаковото стопанство", заяви автоинструкторът Красимир Георгиев.

Според него това неизбежно ще доведе до катастрофа.

"Има недисциплинирани водачи, които спират вътре в кръстовището и така възпрепятстват тези, които искат да направят левия завой на пътя с предимство. В тази ситуация идващите откъм мола и завиващите наляво са с предимство", обясни още Георгиев.

Той посъветва шофьорите, минавайки по това трасе, да спазват златното правило - да търсят знаците преди и след кръстовището.

"Преди кръстовището те показват дали пътят е с предимство или не, и накъде продължава пътят с предимство, а след кръстовището следват забрани и задължения, ако има такива. Това е една много хубава формула, но за съжаление се спазва от не повече от 2-3% от българските водачи", допълни инструкторът.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад