Ходовете в управлението - анализ на доц. Стойчо Стойчев, Слави Василев и Веселин Стойнев

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Позициите в управлението и ролята на опозицията. За разделителните линии и политическата подкрепа в "Денят започва" коментираха доц. Стойчо Стойчев, Слави Василев и Веселин Стойнев.

Според Веселин Стойнев неяснотата и нерегламентираността са по-изгодни за една такава некоалиция, защото всички страни в нея ще могат постоянно да заявяват дистанцираността си от нея. С подписване на коалиционно споразумение няма да имаме коалиция, а регламент за кадрови назначения. Сега такъв текст ще е задължителен за регулаторите, защото не касае само коалиционното управление, а и по-голямото евроатлантическо мнозинство.


Слави Василев смята, че е нормално сред непримиримите врагове, които ни управляват, да има скандали като тези за регулаторите. Там задкулисието и неяснотата са политически дневен ред. "Не е учудващо, че се разбраха, нито беше учудващо, че имаше скандал." По-интересно е защо НЗОК предизвика проблем. Според него там има пренареждания в самата структура, така че да се преразпределя голям ресурс.

Доц. Стойчо Стойчев е на мнение, че ротацията трябва да мине през оставка на настоящия кабинет. Когато се предложи новият кабинет, той може да има различна структура, състав и е възможно едно мнозинство да гласува оставката на стария, а друго - новия кабинет. Това е така, защото в нашата конституция не е залегнало подобно управление.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад