Инж. Стоян Братоев: Разширението на метрото ще обслужва над 75 000 пътници

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Технологията на изграждане на новите станции по третата линия на метрото е комплексна, която няма да има негативни последици върху инфраструктурата. Тя се прилага, за да няма последствия за града, слягания и деформации. Разширението ще включва кварталите "Гео Милев", "Слатина" до "Арена София", до "Цариградско шосе" и Окръжна болница. Това е участък от близо 6 км с общо 6 станции. Това заяви изпълнителният директор на "Метрополитен" ЕАД инж. Стоян Братоев.

"Важността на един участък от метрото се определя от пътниците, които пътуват по линията. Този ще обслужва над 75 000 пътника, което е средното натоварване на линиите на метрото. Ще минава през територия, които не е добре обслужена транспортно и ще създаде една много добра среда за хората, които живеят в района", обясни изпълнителният директор на "Метрополитен" ЕАД.

По думите му изграждането ще отнеме 3 г. и 9 месеца, а първата копка е била преди една седмица.

Той обясни, че за проекта на метрото са участвали 14 фирми. Спечелилите обществените поръчки са подбрали по най-добри цени.

"Спечелиха с добри цени и доказани технически условия. Важно е да отбележа, че ще се изградят общо 350 паркоместа на буферни паркинги", каза Братоев.

Стоян Братоев уточни, че има регулационни планове за още една спирка по бул. "Черни връх", която да стига до Студентски град.

"Има предвиждане и за продължаване на метрото на север. Когато има финансиране ще започнат разговори за него", каза той.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад