Карлос Контрера: Предложих да бъде посочен кандидат за председател на СОС от по-малките групи

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Блокажът в Столичния общински съвет ще продължи, защото големите групи в градския парламент се пазят от явна или неявна сглобка. Това каза в "Денят започва" общинският съветник от ПП "ВМРО - Българско национално движение" Карлос Контрера. Столичният общински съвет все още няма председател. В четвъртък ще се проведе 4-ото заседание.

"Гласуването е тайно по закон, но още преди първото заседание на Столичния общински съвет аз призовах всички общински съветници да покажат вота си, защото не мисля, че ние имаме какво да крием от софиянци, от какво да се срамуваме. На двете предходни заседания не подкрепих никого, тъй като големите политически партии, коалиции или групи показаха огромна доза инат, въпреки че нито една от тях не може да има доминация", коментира общинският съветник от "ВМРО - Българско национално движение".

Допълни, че на последното заседание е призовал всички големи групи да направят крачка назад, защото очевидно СОС е в блокаж. Предложил е да бъде посочен един или двама кандидати от по-малките групи и да се намери сечение около такава фигура, която да бъде избрана.

"Доразвих и идеята си това да бъде за срок до 6 месеца, за да тръгне работата на Съвета и през това време да се водят политическите разговори за някакво мнозинство между ПП и ГЕРБ или между ПП и БСП."

Към момента ВМРО няма да се включва в схеми на политическите групи. Това може да се промени след разговор с други общински съветници, посочи още Контрера.

Той коментира и темата с извънредната ситуация след снежната буря в София, като подчерта, че новоизбраният ръководител на Столичния инспекторат не се е справил добре. Припомни, че клоните продължават да стоят по улиците и тротоарите, листата ще влязат в шахтите и ще ги запушат, което ще доведе до нови проблеми при следващ обилен дъжд или снеговалеж.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад