Кабинетът "Главчев" и избори “2 в 1” - коментират политолозите

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ясно е, че в този служебен кабинет се търси приемственост и продължаване в три основни насоки - еврозоната, Шенген и реформите, свързани с Плана за устойчивост. Ясно е, че конфронтацията ще бъде в съдебната реформа. Това отбеляза в студиото на “Денят започва с Георги Любенов” политологът проф. Румяна Коларова.

Според проф. Мария Пиргова “обидени” в момента са “тези, които направиха екшъна, тези, които с действията си доведоха този служебен кабинет”.

“Не съм съгласна, че има някакви промени или нови условия. Ние се намираме в един модел на Борисов и Пеевски, който се утвърждава отвсякъде. Той е феодален модел, ние не искаме да се модернизираме, не искаме да вървим към Европа, защото това не са ниво евроатлантици, нито са хора, които действат по линия на правото и законността, нито ще направят честни избори”, категорична беше тя и добави, че Димитър Главчев не е човек със свободна воля.

За политолога д-р Любомир Стефанов “не сме регидно общество, което не знае накъде върви и какво иска”, независимо че службеният кабинет е в хипотезата “ти на чии ора си”.

“Според мен подходът на Глачев беше сбъркан и е сбъркан, защото е ясно какво прави служебният кабинет. Има тълкувание на Конституционния съд, което казва, че всеки министър - служебен или не, си е нормален министър, в случая няма някаква ненормалност. Защо трябваше да угажда всекиму, какво спокойствие се търсеше при условие, че няма причини за безпокойство”, отбеляза той и допълни, че няма нищо тревожно в честите избори.

Какво още казаха коментаторите в студиото вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад