Радан Кънев: Имам няколко тежки резерви към състава на служебно правителство

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Имам няколко много тежки резерви към състава на служебното правителство. Много шум около кабинета "Главчев”. Имаше един тежък театър около промените в Конституцията, че едва ли не водят до конституционен топик - за мен беше ясно, че става дума за натягане на напрежение. Това заяви в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" евродепутатът Радан Кънев.

"Конституционната ни уредба и преди, и сега, казва, че служебният кабинет трябва да проведе избори. А това, че в ерата на едноличната власт на Радев, която слава Богу беше преустановена, в един момент служебните кабинети правеха стратегическа политика и позволяваха дългосрочни решения, дългосрочни сделки, е едно отклонение от конституционната норма, което се надявам, че с измененията е преодоляно”, отбеляза евродепутатът.

Той изрази надежда, че номинираният за служебен премиер Димитър Главчев си дава сметка, че неговата задача е да проведе избори, “да покаже този сблъсък на идеи, който може да покаже къде е тръгваме след изборите и имаме ли шанс да излезем от кризата”.

“С кабинета “Денков-Габриел”, с уговорката за ротация много хора започнаха да говорят, че ние сме излезли от политическата криза. Далеч, далеч не сме излезли от политическата криза, създали сме предпоставки, надежда да излезем и видимо тази надежда беше провалена”, подчерта Кънев.

 

Какво още каза той вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад