Костадин Костадинов: ПП-ДБ се превърнаха в притурка на ДПС

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Предложеното служебно правителство е още от същото - продължение на сегашното управление. Добре балансирано е, защото има добро разпределение на позициите между ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС. Затова бях изненадан от лицемерната реакция на ПП-ДБ, които излязоха от консултациите недоволни от състава на кабинета, в който те има четирима явни министри. Това заяви в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Те самите ясно и категорично бяха заявили, че няма да участват в това правителство по никакъв начин. Аз съм 100% убеден и вярвам в това, а и Кирил Петков вчера го потвърди като каза, че са говорили с Гвоздейков, че ако приеме, ще го изключат, което означава, че те са знаели, че ще има предложение... Добре с Гвоздейков е така, а какво правим с Кирил Вътев - друга пътеводна звезда на ПП-ДБ, техен министър", отбеляза той.

За него ПП-ДБ са много интересни в опита си да се разграничат от самите себе си:

"Те са като змията, която си сменя кожата, но си остава отново същата, защото видяхме как Денков нарече Пеевски, с когото управляваше изключително добре в продължение на 9 месеца, "най-голямото зло". Само че много хора забравиха всъщност, че Денков в първите няколко дни от мандата на това Народно събрание стоеше на първия ред до "най-голямото зло". Те стоят един до друг... Денков, ако следващата седмица се върне като депутат, ще седне отново до най-голямото зло, с което много приятелски си гукат постоянно. Това е тотално лицемерие."

Костадинов беще категоричен, че ПП-ДБ са се превърнали в притурка на ДПС и подчерта:

"Пеевски не е политик, той е бизнесмен, който работи изключително брутално като уличен рекетьор в условията на българския политически живот. Когато насреща си имаш такива инфантилни неможачи, каквито са над 95% от представителите на ПП-ДБ, с тях е много по-лесно, отколкото да се разправяш с другия, от твоя ранг, рекетьор, какъвто можем да кажем, че е Борисов, защото те са горе-долу на една нога."

Какво още каза лидерът на "Възраждане" вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад