Юлиян Попов: Няма да има отклонение в политиката на бъдещия служебен екоминистър

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

С Петър Димитров ние работим от ден първи много активно. Той ми е първият заместник-министър. Не ми е доверено лице, ние просто работим заедно. Всичко, което свършихме, сме го правили заедно. Според мен няма да има отклонения нито на един градус от линията на министерството и нито една секунда забавяне. Това заяви в студиото на “Денят започва с Георги Любенов" министърът на околната среда и водите в оставка Юлиян Попов по повод номинацията за служебен екоминистър.

“Нашата работа за 10 месеца беше изключително динамична, много работа се свърши - може работа за един или два мандата беше компресирана в 10 месеца. Всеки ден излизаме с нови решения, които са назрели, а не че избързваме”, добави той.

И Попов даде пример:

“Голямото ни постижение по отношение на дюните е, че ние приехме една методика, която е много сериозна и международно приета, научно обоснована, която ще защити всички дюни. Въобще на дюните няма да може да се строи. Сега водим и министерството ще продължи да води битка с една група безобразници на “Каваците”, които искат да превземат част от дюните, но те са оценени според методиката и в крайна сметка природата и правото ще победят.”

Къмпингуващите въобще да не си мислят да ходят с караваните на дюните, зад дюните - ок, предупреди той.

За имотите на Гайтански екоминистърът в оставка отбеляза, че:

"Аз апелирам към много по-радикално събаряне и също трябва в бъдеще националният бюджет да гласува специален фонд за събаряне, защото в България има страшно много за събаряне.”

Той беше категоричен, че природата трябва "да бъде освободена от бетонните гледки".

Какво още каза Юлиян Попов вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад