Костадин Костадинов: Под заплаха е поставена част от системата за национална сигурност, която е БПЦ

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Държавата ни се намира в състояние на пълен разпад. Политическата система агонизира. Под заплаха е поставена и част от системата за национална сигурност, която е Българската православна църква. Това каза в кулоарите на парламента Костадин Костадинов от партия "Възраждане".

По думите му е надвиснала заплаха от повторение на църковния разкол от началото на 90-те години.

"И тогава, и сега определени политически среди действат в тази посока. Но ако тогава разколът беше, макар и инспириран от политици, на 100% на политическа основа, сега, макар и инспириран до голяма степен отново от политически среди, този път той има духовна и идеологическа основа. Предишният разкол беше единствено и само вътрешен и беше продукт на голямото разцепление в обществото тогава - ляво и дясно в посткомунистическа България. Сега става въпрос за външна намеса директно от САЩ, която има за цел да сложи патриарх начело на БПЦ, който да вкара нашата православна църква в състояние на разкол с най-голямата православна църква - Руската. Почвата вече е подготвена за това с присъствието на трима наши митрополити и двама епископи, които бяха в служение с украински разколници и ако един от тях бъде избран за патриарх, това означава, че общението с разколник, който е патриарх, бива прекратено от другите църкви", посочи той.

Костадинов каза още, че президентът трябва да свика Консултативния съвет по национална сигурност заради случващото се в църквата ни. По думите му партията досега е изпратила две писма до президента Радев със същото искане, но досега няма отговор.

Костадинов подчерта, че според него не се намираме в предизборна кампания, но все пак отбеляза, че всеки изход от политическа криза е свързан с избори.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад