Красимир Занев: Трябва да се провери кореспонденцията между майката и бащата на Александър и дали майката не е организирала отвличане

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Все още се работи по т.нар. "горещи следи" за издирването на Александър от Перник. Такава масова операция, насочена за откриването на детето, включваща стотици доброволци и то на шестия ден от изчезването на момчето, не е наблюдавана досега, това каза в "Денят започва" бившият директор на служба "Издирване" - МВР Красимир Занев.

Според него в оперативно-издирвателните дейности би трябвало да се включат и ловците, тъй като могат да окажат помощ, като претърсят някои по-отдалечени райони. По думите му обаче фактът, че до момента издирвателните дейности не са дали резултат, навежда на мисълта, че става дума за отвличане.

Препоръча да се проследи кореспонденцията в семейството между майката и бащата. Не изключи майката с помощта на други хора да е организирала такова отвличане, понеже бащата на Александър е отказал преди време да ѝ даде детето да живее при нея.

Занев отбеляза, че би трябвало да се разгледа и версията за отвличане от педофил, от някой напълно непознат, който би могъл да го е примамил по някакъв начин в дома си и затова следите да се губят. Не е изключено детето да е влязло някъде в изоставена къща или необитаемо мазе, но толкова време без храна и вода сериозно застрашават оцеляването му.

Увери, че издирването ще продължи.


Вижте целия разговор във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад