Журналистът Николай Кръстев: Свидетели сме на уравновесено и балансирано решение на световните лидери

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Свидетели сме на уравновесено и балансирано решение на световните лидери, защото тепърва трябва да се изяснят всичките параметри за това откъде са дошли двете бомби. Вече се знае, че те са руско производство. Така коментира инцидента в Полша журналистът и анализатор Николай Кръстев.

Според него полската страна много внимателно и точно преценява думите, с които излиза във всеки един момент, особено след заседанието на Съвета по национална сигурност, което се проведе късно снощи във Варшава.

"Според искането на Варшава НАТО задейства член 4, а не член 5. Преценява се всичко до последния детайл да бъде много внимателно и балансирано. Предполагам, че ще бъде и категорично в същото време, защото тепърва ще се изяснява как се случи всичко това, което доведе до смъртта на двамата граждани на Полша. В международен план това не беше много разпознавано в Европа, което се случва", каза Кръстев.

По думите му това, което се случи в Източна Полша и на полско-украинската граница трябва да се анализира. Нещата са много деликатни, за да може и самата Варшава, и Брюксел, където е седалището на НАТО, да вземат докрай решения какво точно да бъде направено. Трябва да има ясна комуникация между Министерството на отбраната на Русия от една страна, и на НАТО от друга, добави Николай Кръстев.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад