Краткотраен дъжд в следобедните часове

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Днес ще е предимно слънчево. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и в следобедните часове, главно в Централна и Южна България, ще има краткотрайни валежи придружени с гръмотевици. Ще духа слаб северозападен вятър. Минималните температури са между 7° и 12°. Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще са между 20° и 25°, в София около 20°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има над крайните южни райони, където ще има превалявания от дъжд. Вятърът ще е слаб, преди обяд от запад-северозапад, след пладне ще се обърне от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 19° и 24°.Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места, главно в следобедните часове ще превали и прегърми. Преди пладне ще има повече слънце. Ще духа умерен северозападен вятър, по най-високите части на Рила и Пирин – все още югозападен. Максималната температура на 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра - около 7°.

В сряда преди обяд в по-голямата част от страната ще бъде слънчево. Главно в часовете около и след обяд ще се развива купеста, над Северна България и Родопите - и купесто-дъждовна облачност; на места там ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Минималните температури ще са между 7° и 12°, а максималните - между 21° и 26°. През нощта срещу четвъртък в западната част от Дунавската равнина вятърът ще се обърне от северозапад и с него ще започне понижение на температурите, което с до умерен североизточен вятър ще продължи и в петък. Облачността ще бъде по-често значителна, предимно купесто-дъждовна в четвъртък, повишава се вероятността за локални интензивни и значителни по количество валежи, гръмотевични бури и градушки на повече места в страната.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад