Има ли български боеприпаси в Украйна? Позицията на ГЕРБ

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Казусът с оръжието за Украйна придобива нови измерения. На фона на продължаващите дебати в обществото и споровете между политически формации дали трябва да изпратим въоръжение на Киев, от партия ГЕРБ твърдят, че износът на оръжие се е увеличил 3 пъти само в рамките на два месеца или иначе казано с 400 млн. лева повече. Христо Гаджев от ГЕРБ вчера спомена за документи, които показват, че страната ни е изнесла 600 хил. боеприпаси, които са пристигнали в летище близко до украинската граница. Предполага се, че в крайна сметка оръжието е влязло в Украйна. Изнася ли наистина България въоръжение към Украйна посредством страни-посредници? През почивните дни станахме свидетели на словесните престрелки между бившия премиер Бойко Борисов и лидера на БСП Корнелия Нинова.

В "Денят започва" с Георг Георгиев, председател на младежката организация на ГЕРБ, цитира статия на "Ню Йорк Таймс", в която се казва: "България и още 5 държави продават оръжие за Украйна.  България продава оръжие и боеприпаси за Украйна. Една от компаниите, в която има около 60 служители, е изградила оживен бизнес, като работи с фабрики в България, Румъния, Босна, Сърбия, Словакия...".

Георгиев се позова на данни и документи от Министерство на икономиката, че товарите пътуват към летище Жешов, което се намира в Полша, на стотина км от украинската граница.

Какво още каза Георг Георгиев вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад