Ремонтът на трасето на трамвай 5 в столицата

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Тема от столицата, която специално вълнува немалко софиянци. Около година мина, откакто започна ремонтът на най-старата трамвайна линия номер 5, тя е и една от най-натоварените - до къде е стигнал той.

Инж. Ангел Джоргов, заместник-кмет по направление "Обществено строителство", съобщи, че от ухо "Съдебна палата" до Руски паметник ремонтът е готов, до края на следващата седмица се очаква и парковата мебел.

"До началото на май месец по релсовото трасе очакваме изпълнението на релсовия път да приключи, като до края на май и  началото на юни ще продължи изграждането на пероните", съобщи зам.-кметът.

Под въпрос обаче е стартирането на втория етап от планирания ремонт, който включва трамвайното трасе от обръщалото в кв. "Бъкстон" до "Княжево".

"Вторият етап до ухо "Княжево" се очаква да започне след приключването на първия, но вече имаме много уведомления от изпълнителите на проекта, че са поскъпнали многократно материалите. Така че, ако нямаме уверението от строителите, че ще изпълнят задълженията си според първоначалния план, няма да спираме трамвая докато не се договорим с тях. Все пак се надяваме, че те ще изпълнят поетия ангажимент." - заяви Джоргов.

Вижте повече във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад