Кристиан Вигенин: Тежка неадекватност е да искаш оставката на военния министър в тази ситуация

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

За мен “тежка неадекватност” е в ситуация, в която на малко повече от 200 км по права линия от България се води война, да искаш оставката министъра на отбраната. Изненадват ме патосът и думите, с които се прави това. Така заместник-председателят на Народното събрание и депутат от “БСП за България” Кристиан Вигенин коментира в ”Денят започва с Георги Любенов” поисканата от “Демократична България” оставка на министъра на отбраната ден по-рано в студиото на същото предаване.

Той препоръча да не се прибързва с оценките, а да проблемите с коалицията да се решават с подходящите средства. Подобни изказвания създават излишно напрежение, в тази ситуация трябва да се прояви максимална сдържаност, допълни Вигенин.

“Правителството и мнозинството трябва да се фокусира върху всичко това да не засегне българските граждани, да бъдат намалени ефектите за България, а не да се занимаваме кой каква терминология използва. Мисля, че това е най-малкият проблем на България”, подчерта той.

Според него Украйна няма да капитулира за два дена и всичко да се върне по старому - ситуацията ще продължи години и какво предстои от тук нататък тепърва ще видим. България трябва да има сдържан подход - да се подготвя за евентуалните кризи и да помогне на населението в Украйна с каквото може, допълни той.

За Вигенин санкциите срещу Русия няма да постигнат резултати и са”признак на безпомощността на демократичния свят”, а решението на българското правителство да затвори въздушното си пространство за руски самолети е било прибързано.

Какви теми още коментира Кристиан Вигенин вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад