Надежда Нейнски: Путин ще загуби тази война поради това, че е базирана на лоши преценки

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

НАТО няма да допусне да бъде застрашена сигурността на нито една страна членка. Това коментира бившият външен министър Надежда Нейнски.

НАТО е отбранителен съюз и в момента разполагането на войските има за цел да не допусне страните членки на Алианса да бъдат засегнати от войната. Т.е. разполагането на войските няма за цел НАТО да се включи във войната между Русия и Украйна, а да не допусне разрастването на конфликта, допълни тя.

Според нея „Путин ще загуби тази война поради това, че е базирана на лоши преценки“.

Той подцени способността на Украйна и на украинците да защитят своята земя. Те показаха безпримерен героизъм в защитата на страната си. А президентът Зеленски даде пример за лидерство в новата история на Европа. Беше подценена и решителността на НАТО да действа. В момента войната в Украйна е тест за Запада да покаже, че ценностите, които декларира като свобода и демокрация, е готов да ги защитава. Подценено беше и желанието на руския народ да се включи в тази война. Според последни социологически изследвания 80 % от руснаците не приемат тезата на Путин, че Украйна е част от Русия, а че е независима държава.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад