Любовен филм

Първата голяма любов продължава между разделени от две системи и една война....

Държава: Унгария, Австрия, Германия
Година: 1970
Времетраене: 119 минути
За продукцията

Биографична драма

Сценарий: Ищван Сабо
Режисьор: Ищван Сабо

В ролите: Юдит Халаш, Андраш Балинт, Едит Келемен, Андраш Самошфалви и др.

СЮЖЕТ

Янши Олах пътува с влак към Франция, за да се срещне със своята първа и голяма любов от детството - Ката. Не са се виждали от десетилетия, последната им среща е била през 1956.

По време на пътуването Янши си спомня моменти от живота им - първо детските игри, после вълната на нацизма и пионерските събрания. Първата им раздяла е през Втората световна война, след края й се срещат, но за кратко, защото идва комунизмът и през 1956 в Унгария влизат танковете.

Тогава Ката заминава за Франция, Янши остава в Унгария. През цялото време си пишат писма, не прекъсват връзката, дори и когато създават семейства. Сега им предстои съдбовна среща в очакване на решение - да останат наистина заедно или пак да продължат заедно, но разделени, както досега...
....

ФИЛМ

"Любовен филм" е изповедален биографичен филм на режисьора Ищван Сабо за зависимостта на човешките отношения от политическите събития. Сюжетът се приема за продължение на "Баща"". Разказът е епистоларен с ретроспекции, стилът е в тон с Френската Нова вълна, историята разкрива разрушителната сила на политиката в не една лична съдба.

Филмът е обновен в 4К-резолюция от Национален филмов институт на Унгария, като от 2014 до 2022 са реставрирани над 200 филма в Киноархива на страната.

*"Любовен филм" се излъчва от БНТ в Панорама на режисьора Ищван Сабо с филмите:

"Полковник Редл"

"Ясновидецът"

"Мефисто"

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад