Мъгливо сутрин, слънчево следобед

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Минималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат между минус 1° и 4°, в източните райони и на морския бряг - между 7° и 10°, максималните – от 11° до 16°.

В сутрешните часове на места в низините и около водните басейни ще се образува мъгла. Над Източна България ще има значителна ниска слоеста облачност. През деня на много места в Централна и Източна България ще се задържи с ниска слоеста облачност или мъгла. Над Западна видимостта ще се подобри, а облачността ще се разкъса и там ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб вятър от север-североизток. До вечерта и на изток облачността ще се разкъсва и намалява.

По Черноморието ще преобладава облачно и мъгливо време. Ще духа слаб вятър от север-североизток. Максимални температури на въздуха: 13°-14°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максимална температура на височина 1200 м около 10°, на 2000 м - около 5°.

В четвъртък и петък минималните температури ще бъдат от около нулата в западната половина от страната до 8°-9° на изток, а максималните - между 11° и 16°. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. В нощните часове и сутрин на много места в равнинната част от страната ще има мъгла или ниска облачност, но през деня над повечето райони видимостта ще се подобрява. В планините и планинските райони ще бъде предимно слънчево.

През почивните дни вятърът ще отслабне. Ниската облачност и мъглите ще се задържат по-дълго, на отделни места в Източна България е възможно и да преръмява. Минималните температури в западната част от страната ще се повишат, максималните ще останат без съществена промяна.