Минутите на синоптика

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Проливни валежи и гръмотевични бури ще има през следващата седмица в много райони от страната, с най-малка вероятност в Източна България и по Черноморието, а температурите слабо ще се понижат.


Интензивни и значителни по количество валежи от дъжд, силни  гръмотевични бури и  условия за градушки ще има и днес. Предупреждение от първа степен, код жълто е обявено в  няколко области в Югозападна България.

В крайните североизточни райони ще е без валежи и ще бъде предимно слънчево. В останалата част от страната, през втората половина на деня, както и през нощта срещу вторник, на много места ще има валежи и гръмотевици. Очакват се максимални температури между 23° и 28°, в София – около 23.

В планините облачността ще е значителна, след обяд купеста и купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни, в масивите от Западна България интензивни, валежи от дъжд, придружени от гръмотевични бури.

Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра - около 9°.

И по Черноморието облачността ще е значителна и на места ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб, от югоизток. Максималните температури ще са между 21° и 23°.

Температурата на морската вода е от 16 до 18°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

В северните райони от Балканския полуостров и Гърция преди обяд ще е предимно слънчево, около и след обяд облачността ще се увеличи и на места ще превали слаб дъжд. Над останалата част от Балканите ще е предимно облачно, около и след обяд с развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност и с валежи от дъжд, на места значителни по количество и придружени от гръмотевици.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад