Минутката на синоптика - времето днес

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Валежите в Западна България ще продължат, като до вечерта ще обхванат и източните райони. Температурите тази сутрин са между 1° и 6°.

Предупреждение от първа степен за значителни валежи е в сила в 10 области. Очакваните сумарни количества в Западна и Централна България ще достигнат до 30-40 литра на кв.м, като с понижението на температурите в западната половина от Дунавската равнина, Предбалкана и по високите полета дъждът ще премине в сняг и ще започне да се образува снежна покривка. Валежите ще продължат и през нощта срещу вторник, като в повечето райони ще са от сняг. Североизточният вятър ще се усилва, по-чувствително в Източна България. Максималните температури днес ще са между 3° и 8°.

Границата между дъжд и сняг в планините ще е на около 1200 м надморска височина. Ще духа умерен, по високите и открити части – до силен вятър. 

И към времето в Европа – на много места ще продължи вали – и дъжд и сняг. По Средиземноморието валежите ще са значителни. И на Балканите ще вали, в западните и южните райони ще има значителни количества. 

У нас утре застудяването ще продължи и в по-голямата част от страната ще вали сняг, но валежите ще отслабват и в сряда само на отделни места слабо ще превалява. Температурите ще се понижат още - и не само сутрешните, но и дневните в много райони ще са отрицателни. През следващите дни ще бъде слънчево. В четвъртък сутринта ще е много студено, но през деня ще започне затопляне. 

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад