От нашите пратеници: Над 20 000 са бежанците, влезли в Румъния за изминалото денонощие

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Бежанският поток от Украйна към Румъния продължава да се увеличава. Над 20 000 са бежанците, влезли в Румъния за изминалото денонощие, което е два пъти повече от преднишните дни. Специалните пратеници на БНТ Иво Никодимов и Станислав Златев са на граничния пункт "Сирет" на румънско-украинската граница.

Екипът ни стана свидетел на една добра развръзка. Вчера ви показахме Анатолий, който от 8 години живее в България и чакаше внучката си на границата между Румъния и Украйна. Късно тази нощ двамата се събраха. В Украйна остава единствено дъщерята на Анатолий, която е блокирана, защото градът, в който се намира, е миниран, за да се спре настъплението на руските войски

Правят се всевъзможни маршрути а територията на Украйна, за да могат хората да бъдат безопасно евакуирани. Тази сутрин на граничния пункт Сирет има трима млади варненци, дошли с бусове, с които могат да извозят към България 10 желаещи украински граждани.

Снощи беше осигурен и коридор за хуманитарен конвой на Червения кръст към Украйна. Осем ТИР-а доставиха продукти от първа необходимост на хората там.

Вижте повече в прякото включване

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад