Разделителните линии в обществото - анализ на Първан Симеонов и Харалан Александров

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Вчера празнувахме националния ни празник. Някои обаче използваха церемонията на Шипка за други цели. И всичко това - на фона на продължаващата война в Украйна. Наситена на събития седмица имахме анализираха с Харалан Александров и Първан Симеонов. И двамата подчертаха, че има разделение в обществото.

"В политиката много ценно нещо е авторитетът, силата и дързостта, Петков проявява дързост (отивайки на Шипка), разбира се, че можеш да отнесеш една снежна топка, но идеята, че отиваш и комуникираш с това, което те обижда, в един момент се оказва единственият начин да овладееш тези сили", коментира Първан Сименов вчерашните събития на Шипка. 

Разделението в нашето общество сега е консервативно срещу прогресивно или 
Изток срещу Запад, винаги го е имало това разделение в България и ние живеем така вече повече от сто години от Освобождението насам, посочи Симеонов. И подчерта, че трябва да се намери начин да си говорим в обществото. 

Руският империализъм се върна с гръм и трясък на сцената, приключи рязко еднополюсният свят, в който бяхме свикнали да живеем и в който щастливо живяхме с едно усещане на онтологичен оптимизъм и "това усещане в много голяма степен е споделено от нашите симпатични, крехки и тежко неадекватни управленци в момента", отбеляза Харалан Александров.  

Путин печели реалната война, но категорично губи комуникационната война според двамата анализатори. 

 

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад