Вълна от съпричастност в Русе към бежанците в Украйна

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Вълна от съпричастност в Русе към бежанците в Украйна, но и към оставащите там хора, които не могат да напуснат родината си. Доброволци се обединиха и събраха помощи за новородени бебета и техните майки. Пакетите ще бъдат изпратени със съдействието на БЧК в Русе. Идеята е на двамата бесарабски българи - Александър Островский и Александър Станков, които са завършили Русенския университет и са останали да живеят и работят в града.

Александър Островский е роден в Украйна. "Започнах да получавам от там снимки как бебета се раждат под земята, 
в бомбоубежища и не само, в мазите на жилищни блокове и това ме впечатли много и решихме да помогнем на децата. Основно събираме всичко за новородени бебета - пелени, памперси, сухо мляко, също така за жените дамски превръзки",
споделя Александър.


"Това е просто огромна помощ от българския народ, от хората, които имат желание да помагат и да изразят воля по този начин, че трябва да има мир", казва Александър Станков.

В благотворителната акция, която ще продължи, се включиха и собственици на магазини за детски стоки и за козметика в Русе. 

Искрен Иванов е собственик на детски магазини. "Помагаме им кой с каквото може, буквално за около 15-ина минути успяваме да направим бързи комуникации и да помогнем с хигиенни материали, дрешки, обувки, топли ботушки", казва Иванов.

"Идеята е да се обединим като търговци на дребно и да изпращаме все повече чрез БЧК към нуждаещите се в Украйна", споделя Тихомир Тиханов.

 

Вижте повече във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад