От първо лице: Учителка от Бердянск за ситуацията в украинския град

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Украинският град Бердянск вече е обсаден от руските войски, общината е изцяло под техен контрол. Учителката от града Лариса Савченко разказа пред "Денят започва" за ситуацията в града

Засега сме добре, спахме вкъщи. Вече свикваме. Винаги нещо стреля, но няма основание за тревога. Градът продължава да живее с руските войници, градът е обсаден и има много войници, държат под обсада общинатау но ѝ позволиха да работи

В града има вода, но лекарствата са свършили.

"Пазарът вчера беше отворен до обяд, вярвам че има малко стока там. Аптеките също работиха до обед. Вече няма за какво да стоят хората, няма вече лекарства, няма вече и хранителни стоки в магазините. Пекарната обаче работи, има хляб%, разказва Лариса.

В сравнение с другите градове, в Бердянск все още се опитват да поддържат по-нормален начин на живот.

"Това напрежение, че ще се срещнеш с войници, които вчера са обстреляли две граждански коли, даже не знам има ли жертви. Казват, че са обстреляни, тук-там се чува нещо, но не знам. Ходя на работа, за да прегледам училището и се връщам с кола", споделя тя.

В момента гражданите на Бердянск за разтревожени заради пожара в района на атомната централа Запорожие.

"Знаем, че е изгорял учебен център на територията на станцията. Те (руските войници, бел. ред.) влязоха вчера около 11 или 12 часа, жителите не можаха да издържат на натиска на техниката на войниците. Държаха ги три дни, излизаха по 2000 души и спираха техниката. Вчера започнаха да стрелят край хората и започнаха да предупреждават и да настъпват"

Вижте повече във видеото.
Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад