Павел Вълчев, "Алфа Рисърч": Тепърва хората ще оценят работата на парламента и правителството

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Изходната позиция на 47-ия парламент е сходна на тази позиция, в която бяха парламентите след 2009 година - започва със сходни нива на доверие. Има висок дял на и неутралните оценки, което означава, че тепърва предстои работата на парламента хората да си създадат мнение.Това каза в "Денят започва" социологът от "Алфа Рисърч" Павел Вълчев в коментира си за последното проучване на агенцията.

“Що се отнася до оценките за правителството на Кирил Петков, отчитаме положителен баланс в оценките. Положителните оценки са повече от отрицателните - нещо, което не сме виждали от 2009 година - първото правителство на Бойко Борисов. Тук има политически ресурс за работата на правителството”, продължи той.

По думите му коалиционните партньори и техните симпатизанти по различен начин гледат на правителството. Има различия между самите партньори още на ниво оценка на правителството.

"Няма съществена промяна от изборите досега в електоралната подкрепа за партиите. Все пак има леки движения, които можем да отчетем като тенденции, показателни за това какво се случва“, каза Вълчев.

Подкрепата към президента от страна на симпатизантите на партиите, които участват в управлението, е по-висока от тази към правителството - това са симпатизантите на “Продължаваме промяната”, БСП и “Има такъв народ”. Симпатизантите на “Демократична България” изразяват по-ниски нива на доверие както към президента, така и към правителството, допълни социологът.

Какво още каза Павел Вълчев вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад