Ще преминем ли психологическата граница от 3 лв. за литър от най-масовия бензин и дизел

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В момента цената на международните пазари на нефта пълзи нагоре, опитва се да стигне 100 долара за барел, но лично аз не очаквам да се случи. Такава прогноза направи в студиото на "Денят започва" енергийният експерт Васко Начев.

"Много е важно как ще се развият нещата в Украйна - това би предопределило евентуално цената на нефта да стигне 100 долара. Стигне ли 100 долара, при нас цените ще се покачат с още 10 стотинки", обясни той.

Според него цените на горивата у нас няма да преминат психологическата граница от 3 лева за литър от най-масовия бензин и дизел. За него е нормално да има различни цени на горивата в различните градове у нас, защото разходите не са еднакви. 40% от горивата у нас идват от "Лукойл", няма как да няма всеобщо покачване на цените, добави още той.

"Спомняте си, че беше създадена Национална петролна компания, която да натисне цените надолу. Беше ясно, че нищо няма да се случи. Беше им отделен бюджет от 55 милиона - до този момент няма никакъв резултат. Ако има, той е някъде скрит надълбоко и нито един от нас не го е усетил", подчерта Начев.

Какво още коментира енергийният експерт вижте във видеото. 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад