Полина Витанова, секретар на 23 РИК-София: Избирателите трябва предварително да решат и с какво ще гласуват и дали ще гласуват и за двата избора

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Избирателите трябва да решат и с какво ще гласуват, с хартия или с машина, преди да влязат в избирателните помещения, а също трябва да са избрали дали ще гласуват за единия или за двата избора, защото не могат да гласуват за единия избор, да си тръгнат, и по-късно да решат, че ще гласуват и за другия и да се върнат. Това каза в студиото на "Денят започва" Полина Витанова, секретар на 23 РИК-София.

"Протоколите винаги се оказват най-сложното, най-трудното и най-бавно действие, което трябва да извършат секционните избирателни комисии. Пропорционални листи, много кандидати, така че и този път ще има доста вписване на числа."

По думите й, преференциалният вот е силен и това е една от предпоставките за грешки в протоколите. 

"В обученията, които провеждаме до последния момент, това са нещата, на които наблягаме - да проверяват първо избирателя, дали има избирателни права и в двата избирателни списъка, да не забравят да поставят печатите, и най-важното - отчитането  на резултатите при преброяването и вписването в протоколите."

Вежте целия разговор във видеото.   
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад