С проливни валежи и в близките дни

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

И днес се очакват проливни валежи, придружени от гръмотевици, на повече места в Западна и Централна България, където ще има условия за значителни количества, гръмотевични бури и градушки. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад, ще е слаб до умерен.

В Източна България и по Черноморието ще преобладава слънчево време. В следобeдните часове ще се развива купеста облачност, но през нощта и там ще има валежи от дъжд и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър, който привечер ще се ориентира от североизток.

Минималните температури ще бъдат между 15° и 20°, в София - около 15°, а максималните - между 30° и 35°, в Северозападна България - между 26° и 29°, в София - около 26°, на морския бряг - от 22° до 25°. Температурата на морската вода е 20°-22°, на север от нос Калиакра – около 18°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

И в планините на много места ще има интензивни валежи и гръмотевици, гръмотевични бури и градушки. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад, по високите части от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 23°, на 2000 метра - около 15°.

И в сряда в много райони  ще има валежи, гръмотевични бури и градушки, а на отделни места явленията ще са интензивни. Вятърът ще е западен, предимно слаб.

В четвъртък също ще има превалявания, придружени от гръмотевици, но ще са на по-малко места и с по-малка интензивност. Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще са между 25° и 30°.

В петък и събота ще бъде предимно слънчево, с малка вероятност за валежи, а температурите в много райони ще надхвърлят 30°.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад